Om Malmöflickorna

Leida_Tiina

Malmöflickorna grundades 1954 av Leida Leesment (1918-1998) välkänd gymnastikpedagog från Estland, som flydde till Serige under andra världskriget. Leida Leesment erhöll den kungliga medaljen "Illis Quorum" och hon skapade en rörelse som blivit känd runt om i världen.

Efter Leida Leesment ledddes Malmöflickorna av Tiina Leesment Bergh (1945-2018), utbildad vid GIH i Stockholm. Hon tillhörde själv utvalsgruppen i många år vid sidan av sin roll som assisterande ledare till Leida Leesment. Tiina Leesment Bergh blev utsedd till årets ledare av Svenska Gymnastikförbundet 1998. 1999 var Tiina ansvarig för FIG - Galan vid den 11:e Världs Gymnaestradan i Göteborg.

Malmöflickornas rörelseskola bygger på skapande glädje. Ända sedan starten har Malmöflickornas egenutvecklande rörelseskola varit och är än i dag basen i all vår verksamhet.

Rörelseskolan baseras på rörelser som helt och hållet bygger på kroppens naturliga rörelsemönster.

Allting anpassas efter flickornas utveckling och mognad. Målet med vår typ av träning är att utveckla flickorna till att behärska sin kropp precis så fulländat som var och en har fallenhet och begåvning för och att långsamt och målmedvetet träna koordinationen, koncentrationen, musikörat och känslan för stil.

Vi kan skräddarsy våra uppvisningar till olika evenemang, stora som små - invigningar, mässor, bolagsstämmor, konferenser, show och sportevenemang.